10 důvodů, proč je dětský účet dobrý nápad

1. 11. 2019 – 14:40 | Komerční sdělení | Inzerce

10 důvodů, proč je dětský účet dobrý nápad
zdroj: tisková zpráva

Dostali jste se doma k tématu financí a zvažujete, jestli dítěti založit vlastní bankovní konto? My jsme pro vás našli hned 10 důvodů, proč do toho jít i přes to, že jsou děti zatím ještě hodně malé. Navíc vás to nic nestojí, protože dětský účet je zdarma. 

1. Na účet může přispívat kdokoliv
Dětský účet se hodí i v případě, že dítě, ještě ze světa financí nemá rozum a vkládat mu tam pravidelně či nepravidelně peníze. Stejně se mohou zachovat i příbuzní a finanční dárky vkládat rovnou na účet. Všichni tak budou přesně vědět, kde se peníze nachází a nehrozí, že by se třeba omylem vyhodily při stěhování nebo generálním úklidu.

2. Dítě má vlastní peníze
Když je dítě starší a začne dostávat kapesné, potřebuje mít možnost rozhodovat o svých penězích. Díky dětskému účtu tuto možnost bude mít, a vy přitom budete mít jeho výdaje pod kontrolou.

3. Učí se jak hospodařit
S vlastním účtem se dítě už od malička učí šetřit a přemýšlet o výdajích. S vaší pomocí bude schopné zpětně analyzovat své nákupy a příště se rozhodovat lépe a naučí se šetřit. S tím můžete začít už v 8 letech, kdy dítě dostane svou vlastní kartu.

4. Při platbě kartou dítě nikdo neošidí
Při nakupování se nemusí starat o to, že jim někdo špatně vrátí. Při placení kartou vždy zaplatí jen tolik, kolik je uvedeno na účtence. Odpadá tu tak starost, že děti ošidí vychytralý obchodník.

5. Možnost zablokovat kartu při ztrátě
V případě, že dítě dostává kapesné v hotovosti, může se snadno stát, že je ztratí. Ztracené peníze už mu nikdo nevrátí. Když se stane, že ztratí kartu, zablokujete ji a dítě o peníze nepřijde. Jen to pro něj bude ponaučení, že si má na své věci dávat pozor.

6. Snazší vyplácení kapesného
Znáte to! Každou neděli se v podvečer seběhnou všechny vaše ratolesti a s napřaženou rukou čekají na kapesné. Jenomže vy zrovna nemáte u sebe hotovost, takže vám nezbývá, než se obléci a chvátat k nejbližšímu bankomatu. Navíc se časem začnou děti dohadovat, protože starší sourozenci dostávají víc.
S dětským účtem, budete mít klid. V pravidelném intervalu bude z vašeho účtu odcházet stanovená částka a děti neuvidí, kolik peněz jejich sourozenec dostává.

7. Jasně rozdělené úspory mezi sourozenci
Když si děti šetří hotovost do kasičky, stává se, že mají se sourozenci jednu společnou. Potom se může snadno stát, že se budou dohadovat. Když bude mít každé dítě svůj účet, budou mít i rozdělené i úspory.

8. Děti se dorovnají spolužákům
Vyrovnat se spolužákům je pro děti velmi důležité, aby se necítily odstrčeně. Když budou mít místo hotovosti kartu, nikdo ve škole neuvidí, kolik mají na účtu peněz.

9. Dítě si samo platí výdaje ve škole
Jak děti rostou, naučí se platit si sami výdaje za svačiny, učebnice, výlety… Zkrátka se samo naučí, že některé výdaje mají přednost. Postupně na sebe také přebere zodpovědnost za část svých nákladů, ta se může v průběhu let postupně zvyšovat.

10. Bezpečnost
Na dětský účet nelze vzít půjčku ani ho jinak zatížit úvěrem či kontokorentem. Nemusíte se bát, že by dítě zadlužilo vás nebo sebe. Dětský účet představuje bezpečný způsob, jak děti učit nakládat s penězi.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články