5 rad, jak si vybrat tu skutečně výhodnou nebankovní půjčku

1. 2. 2020 – 11:09 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

5 rad, jak si vybrat tu skutečně výhodnou nebankovní půjčku
zdroj: tisková zpráva

Potřebujete si půjčit peníze? Výběr půjčky je důležité rozhodnutí, a to zejména proto, že se přímo dotýká našich financí. Je to závazek, který musíme splatit. Proto je velmi důležité dívat se na parametry takové nebankovní půjčky, abychom se nedostali do problémů sotva si půjčku zřídíme. V našem dnešním článku vám proto přinášíme 5 dobrých rad, bez kterých se při výběru správné půjčky neobejdete.

1) Využívejte jen nabídek prověřených poskytovatelů
V uplynulých letech se poměrně zásadně zpřísnily podmínky pro poskytován nebankovních půjček, což mělo vliv také na to, že skončilo spoustu nesolidních poskytovatelů, kteří aplikovali na své klienty nekalé praktiky. To však rozhodně neznamená, že můžete polevit s ostražitostí. Vaše nová půjčka by tak měla být od ověřeného poskytovatele. To je takový, který má na trhu nějakou historii, má zástup spokojených klientů a případně také znáte osobně někoho, kdo si u takového poskytovatele půjčil a vše proběhlo zcela bez problémů.

Rozhodně se vyhněte půjčování peněz u takových společností, o kterých jste nikdy neslyšeli a nemůžete na ně najít žádné solidní reference. Pokud vás nějaká nabídka nebankovního úvěru zaujme, nestyďte se také zeptat v internetových diskusích na finančních portálech. Určitě se najde někdo, kdo vám ochotně poradí.

2) Porovnávejte, porovnávejte, porovnávejte!
Padne-li rozhodnutí, že si potřebujete sjednat nebankovní půjčku, málokdy se vyplatí skočit po první nabídce, která vás nějakým způsobem zaujme. Na trhu s půjčkami totiž existuje obrovské množství nabídek, ze kterých si můžete vybírat. Je docela možné, že narazíte na ještě výhodnější nabídku. Jak takové výhodné nabídky ale najít? Klíčem je porovnávat co nabízejí jednotlivé úvěrové společnosti. S takovým porovnáním vám efektivně pomohou nezávislé srovnávače půjček, které vám umožní:

  • Přehledně si srovnat půjčky vedle sebe
  • Vyřídit půjčku z pohodlí domova

Právně přehledné srovnání je klíčem k tomu, abyste si vybrali skutečně výhodnou půjčku. Díky srovnávačům půjček uvidíte vedle sebe důležité parametry každé půjčky, jako je třeba výše úroků nebo RPSN. Můžete si srovnat třeba půjčky zde, kde navíc najdete pouze nabídku ověřených poskytovatelů, což je zásada, o které jsme hovořili hned v prvním bodě. Kromě toho se přes nezávislé srovnávače půjček můžete dostat rovnou na samotné sjednání půjčky, pokud vás některá z nabídek zaujme.

3) Nikomu nic neplaťte předem!
Naše třetí dnešní rada má charakter důležitého upozornění. Pokud narazíte na to, že některý z poskytovatelů půjček po vás bude chtít nějakou zálohu nebo platit zkrátka něco dopředu, určitě na to nepřistupujte. Je to zpravidla první znak nesolidního jednání. Nehovoříme teď samozřejmě o případu, kdy někteří poskytovatelé půjček vyžadují například zaslání symbolické 1 Kč pro ověření vašeho účtu.

4) Čtěte důkladně smluvní podmínky
S každým poskytnutím úvěru je spojeno uzavření smlouvy. Je důležité, abyste si smlouvu řádně přečetli, aby vás později nečekalo nějaké nepříjemné překvapení. Mohou to být například:

  • Skryté poplatky
  • Vysoké sankce

Charakterem nebankovních půjček jsou často vysoké sankce například za nesplácení nebo za předčasné splacení úvěru. O těchto a jiných sankcích, byste se měli dočíst minimálně ve smluvních podmínkách a poskytovatel půjčky by vám měl také smluvní podmínky poskytnout k prostudování v plném rozsahu.

5) Nepůjčujte si, pokud víte, že nejste schopni splácet!
Pamatujte si, že každý dluh vás vždycky dožene. Existují výjimečné situace, kdy je potřeba si půjčit třeba do výplaty, pokud se například zaměstnavatel zpozdil s vyplácením mzdy. Nebankovní půjčku si však berte pouze v případě opravdové nutností a pouze tehdy, pokud víte, že na její splácení máte peníze. V opačném případě to končí často exekucí a osobním bankrotem.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články