Banka Creditas láká na nejlepší úrok spořícího účtu, nesmíte ale vybírat

3. 1. 2017 – 10:05 | Bankovní účty | Martin Slapnička | Diskuze:

Banka Creditas láká na nejlepší úrok spořícího účtu, nesmíte ale vybírat
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Nová Banka Creditas která vznikla přeměnou z největší družstevní záložny, plánuje od ledna 2017 získávat drobné klienty díky spořícím účtúm. Úrok 1,1 procenta je momentálně nejvyšší na trhu. Je to jen lákadlo, nebo dlouhodobý cíl?

Spořicí účet nabídne úročení až 1,1 procenta, termínovaný vklad až 2,5 procenta ročně. Spořící úrok 1,1 procenta dostane ale pouze klient, který nebude z účtu žádné peníze vybírat. Pokud v předchozím čtvrtletí odejde ze spořicího účtu jakákoliv platba, klesne sazba dočasně na 0,5 procenta.

Spořicí účet u Creditas si lze založit i samostatně, tedy bez využívání jakýchkoli jiných produktů banky. Není omezen ani výší vkladu nebo komplikovanějším pásmovým úročením.

Základ sazby ve výši minimálně 0,5 procenta garantujeme po následujících pět let, tedy až do roku 2021,“ slibuje předseda představenstva Banky Creditas Vladimír Hořejší. Nová banka počítá v prvním roce s počtem klientů řádově v desítkách tisíc.

O bance Creditas

Historie Banky CREDITAS sahá až do roku 1996, kdy vznikla 1. Třebíčská záložna, „spořitelní a úvěrní družstvo“. Finanční služby byly využívány především jeho členy v okolí Třebíče.

Od roku 2010 se záložna začala masivně rozvíjet a transformovat. V plánu byla expanze z původně regionálně působícího družstva na finanční instituci operující celorepublikově. Právě proto došlo k jejímu přejmenování na Záložnu CREDITAS, spořitelní družstvo a také k přesunu centrály z Třebíče do Olomouce. Od té doby finanční i další ukazatele stabilně rostly.

Přirozeným vývojem tak záložna dospěla do stádia, jehož logickým vyústěním bylo zahájení transformace spořitelního družstva na akciovou společnost. V listopadu 2015 byla podána žádost o bankovní licenci, která byla následně instituci v měsíci říjnu 2016 udělena. Na český bankovní trh tak 1. ledna 2017 vstoupila nová banka – Banka CREDITAS.

Současnost banky Creditas

Banka CREDITAS přináší svým klientům především výhodné služby platebního styku a zajímavé zhodnocení úspor. V oblasti firemního bankovnictví se specializujeme na financování českých společností a nabízíme také jedny z nejvýhodnějších devizových konverzí na trhu.

Banka CREDITAS je součástí skupiny smíšené holdingové osoby, která rovněž zahrnuje investiční skupinu UNICAPITAL, přičemž ovládající osobou skupiny je investor a finančník Pavel Hubáček. Investiční skupina UNICAPITAL působí v oblastech energetiky, zemědělství, developmentu a realit.

Zdroje:
aktualne.cz, Creditas

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články