Firmy nabízejí obří náborové bonusy pokud někdo nastoupí

16. 8. 2017 – 18:00 | nasepenize | red | Diskuze:

Firmy nabízejí obří náborové bonusy pokud někdo nastoupí
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Ještě pár let zpátky řada Čechů bezvýsledně sháněla práci. Nyní je situace přesně opačná - pracovní místa jsou, ale chybí lidé. Firmy se proto o nové zaměstnance přetahují a lákají je na řadu bonusů a benefitů.

Jednou z nejčastějších strategií, kterou nyní firmy volí, aby zaplnili prázdná pracovní místa, jsou náborové příspěvky. A to pořádně vysoké - někde desítky tisíc, někde dokonce i 100 tisíc," píše středeční MF DNES.

Psali jsme: Švýcarská finanční instituce nabízí Čechům odměnu za doporučení pracovníků

Jediné, co lidé musejí udělat pro to, aby lákavý bonus získali, je podepsat pracovní smlouvu a na pozici pak nějakou dobu vydržet. A náborový příspěvek se podle deníku netýká zdaleka jen úzce specializovaných pozic - kromě programátorů na něj totiž dosáhnou třeba i dělníci či skladníci.

Právě u dělnických profesí náborové bonusy fungují, protože zájemci se často musejí kvůli práci stěhovat či shánět podnájem a peníze navíc jim tak třeba pokryjí kauci, kterou musejí složit.

Zatímco přetahování dělníků se firmám ještě daří, u profesí, které vyžadují vysokou kvalifikaci, jako jsou například odborníci na informační technologie, už podle deníku nepomáhají ani vysoké náborové bonusy. Nejspíš i proto, že už na stávajících pozicích jsou velmi dobře zaplacení a často je pro ně důležitější náplň práce nebo její zajímavost.

Zdroje:
MF DNES

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články