Jak šetřit baterii v mobilu

30. 10. 2017 – 9:49 | Věda a technika | red | Diskuze:

Jak šetřit baterii v mobilu
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Pokud se vám zdá, že musíte dobíjet baterii svého mobilu častěji než dříve, možná se nemýlíte. Může být oslabena stářím, ale i množstvím instalovaných aplikací. Co udělat, aby vydržela déle? Nabízíme vám rady španělské spotřebitelské organizace OCU.

Současné chytré telefony nabízejí bezpočet funkcí. Jejich univerzálnost si však vybírá svou daň v podobě vysokých nároků na elektrickou energii a tím pádem kratší výdrže baterie. Přesto existují způsoby jak zajistit, abyste mobil nemuseli nabíjet zbytečně často.

Dobíjejte baterii včas.Nečekejte na její úplné vybití a upozornění mobilu. Připojte jej k nabíječce, kdykoli k tomu máte příležitost.

Používejte správnou nabíječku– nejlépe tu originální, která zaručí optimální a bezpečné dobití. Když ji nemáte, ujistěte se, že je u náhradní přinejmenším stejný výstupní proud.

Pozor na teplotu.Nevystavujte mobilní telefon extrémnímu horku nebo mrazu. Nesvědčí to ani baterii, ani samotnému přístroji, protože nejsou pro fungování v takových podmínkách navrženy.

Správně baterii skladujte.Když mobil po nějakou dobu nepoužíváte, uložte jej nabitý na 40 % na chladné bezpečné místo. Náhradní baterii nekupujte, pokud ji skutečně nepotřebujete. Nečinností se její funkčnost oslabuje a nevyplatí se vám to.

Baterii šetří i správné používání telefonu

Zavírejte aplikace.I když je na hlavní obrazovce právě nevidíte, zůstávají mnohé aplikace otevřené na pozadí a zbytečně spotřebovávají energii.

Snižte jas obrazovky.Ta totiž patří k největším žroutům energie a výrazným ztlumením jejího jasu situaci značně zlepšíte.

Nastavte optimální spánkový režim.Zkraťte dobu nečinnosti, po které se displej ztlumí a vypne.

Přerušte nepoužívaná připojení.Pokud je právě nepotřebujete, vypněte bluetooth, GPS, wi-fi, případně přenos mobilních dat. Chcete-li to učinit vše najednou, zapněte režim letadlo.

Zdroje:
dTest

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,290
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články