Jak ušetřit v domácnosti: Máme pro vás hned několik tipů

30. 11. 2019 – 10:28 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

Jak ušetřit v domácnosti: Máme pro vás hned několik tipů
zdroj: tisková zpráva

Úspora v domácnosti je poměrně často diskutovanou oblastí a není se vůbec čemu divit. Vždyť peníze v mnohých domácnostech doslova letí komínem. I proto se vyplatí vsadit na některé osvědčené metody, jež mohou často i vcelku jednoduše vést k maximální úspoře. My se v následujících řádcích na některé z nich podíváme mnohem podrobněji. Třeba vám pomůžeme najít tu správnou cestu k maximální možné úspoře. Jak se přesvědčíte, alternativ je poměrně hodně a stojí za to mnohé využít.

Vytápění jako klíčová oblast

myloview-2 zdroj: tisková zpráva
 
https://myloview.cz/nalepky/podle-kategorie/na-notebook/

V první řadě se zaměřte na vytápění objektu. Velmi důležitý je především jeho zdroj. Zkontrolujte si kotel a podívejte se, jaká je jeho účinnost. Především u plynových kotlů staršího data výroby je možné počítat s minimální. Tím pádem pochopitelně stojí zato pouvažovat o nákupu kotle nového majícího účinnost klidně i okolo 90 %. Především moderní plynové kondenzační kotle jsou maximálně úsporné a často vydrží spousty let. Jinak se lze soustředit i na vytápění jiným způsobem. Někdo preferuje tuhá paliva, jiný zase dává přednost peletkám. Hodně oblíbená jsou také tepelná čerpadla. U nich je ovšem zapotřebí počítat s poněkud vyšší pořizovací cenou. Co se týká vytápění objektu, volit je možné různé typy, aktuálně je nejoblíbenější podlahové topení. Teplo jdoucí od nohou je jednak velmi příjemné a jednak také přirozené. Klasickým radiátorům již v moderních domácnostech fakticky odzvonilo. Co se týká samotného vytápění, určitě stojí za to popřemýšlet také nad zateplením objektu. Volit je možné jak kompletní zateplení fasády, tak i krovů, případně čehokoli jiného.
Úspora elektrické energie
 
Vcelku vysoké bývají také náklady na elektřinu. Co za to může nejčastěji? V první řadě je třeba jmenovat již zmiňované vytápění objektu. Elektrické topení je velmi drahé a bude dobré si před jeho realizací porovnat ceny. Jinak se ale tradičně elektřina značně spotřebovává kvůli svícení prostřednictvím klasických vláknových žárovek. Ty mají spotřebu klidně i kolem 60 W. Je to opravdu hodně, vždyť LED světelný zdroj má spotřebu okolo pouhých 7 W v maximu. Daný prostor přitom s takovýmito žárovkami dokážeme osvětlit bez větších problémů. LED osvětlení je vynikající i v tom, že ho lze volit hned v několika podobách. Tradiční jsou LED žárovky, nicméně hodně oblíbené jsou v poslední době také LED pásky a zapomenout nelze ani na LED panely. Když se pomocí LED pásků nasvětlí třeba taková nálepka krajina do obývacího pokoje, získáte skvělý prostor. Samotná spotřeba elektřiny bude přitom minimální.

Nakládání s vodou

myloview-1 zdroj: tisková zpráva
 
https://myloview.cz/nalepky/

Vody na světě stále ubývá a hospodaření s ní se stává mnohem diskutovanější oblastí. V současné době se často hovoří hlavně o hospodaření s vodou užitkovou. Dokonce lze na nejrůznější nádrže a zařízení získat dotace. Na užitkovou vodu se nakupují nejrůznější nádrže, případně také čerpadla a jiné potřebné komponenty. Bez problémů s ní lze hospodařit nejenom na zahrádce, kde slouží k zalévání nejrůznějších rostlin a plodin. Optimálně je třeba užitkovou vodu používat také na splachování toalet.
Úspora při nákupu vybavení domácnosti
 
Ano, i v tomto případě je možné ušetřit nemalé finanční prostředky. Výbornou volbou jsou především nejrůznější levné, ale kvalitní sedací soupravy. Zapomenout nelze ani na další nábytek. Ušetřit lze na realizaci kuchyně, koupelny a mnohých jiných místností. A co třeba takové doplňky? Nemusíte mít doma obrazy dávných mistrů. Bohatě často vystačí elegantní nálepky krajiny. Ty svedou v jakýchkoli místnostech divy. Typickým příkladem budiž použití nálepky krajiny v obývacím pokoji. Tady může být klidně kompletně přes celou jednu stěnu. Ač se to nezdá, oživit interiér dokáže klidě i zdánlivě obyčejná nálepka krajina na notebook. Jinak ve vybavování domácnosti lze ušetřit třeba i na kování, pořízení levnějších interiérových dveří nebo osvětlení. Hodně záleží na tom, jaký mají konkrétní majitelé nemovitosti životní standard, a jestli z něj chtějí slevit, či nikoliv. Někdy přitom ani výrazně nemusejí.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články