Jaký majetek vlastní Babiš a jeho poslanci? Přiznali se předem

3. 12. 2013 – 18:14 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jaký majetek vlastní Babiš a jeho poslanci? Přiznali se předem
Vůbec nejvíce majetku z hnutí ANO má samozřejmě jeho šéf, miliardář Andrej Babiš. Ten vlastní hned několik nemovitostí v Česku i na Slovensku. Další nemovitosti vlastní ale prostřednictvím svých společností, které patří do jeho impéria. Foto:ANO | zdroj: NašePeníze.cz

Splnili slib a zveřejnili majetek. Poslanci hnutí ANO veřejně přiznali co vlastní, chybí však údaje o naspořených peněz, o výši hypoték či to, zda mají nějaké akcie. Podívejte se na GALERIE nemovitostí, které vlastní nejznámější tváře hnutí ANO.

Vůbec nejvíce majetku z hnutí ANO má samozřejmě jeho šéf, miliardář Andrej Babiš. Ten vlastní hned několik nemovitostí v Česku i na Slovensku. Další nemovitosti vlastní ale prostřednictvím svých společností, které patří do jeho impéria.

Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO miliardář ANO Andrej Babiš ve svém přehledu majetku uvádí, že vlastní rodinný dům v Průhonicích a byt v Bubenči. K tomu v Česku vlastní 12 pozemků. Babiš vlastní i několik nemovitostí na Slovensku, většina z nich ale je léta neudržovaná a na jejich stavu je to znát. V obcích Borinka a Liptovská Lúžna má rodinný dům s pozemkem v Jarabé pak rekreační chalupu s pozemkem. K tomu ještě na Slovensku vlastní zahrady a ornou půdu.

Kromě nemovitostí Babiš přiznal i vlastnictví vnitřního vybavení rodinných domů, chalupy a bytu. Šéf hnutí ANO je rovněž stoprocentním vlastníkem akciových společností AGROFERT, Synbiol a Kostelecké maso uzeniny.

Jeho společnosti vlastní i další majetek v Průhonicích, kde český miliardář bydlí, jednou z nich je sokolovna. Tu koupil za 18 milionů, za dalších 130 milionů ji opravil a přestavěl a v září v ní otevřel sportovní, kulturní a společenské centrum. Další budovou, kterou Babiš v Průhonicích koupil, byl bývalý luxusní domov pro seniory. Ten zkrachoval a šéf hnutí ANO ho v dražbě koupil za 140 milionů korun. Na dvanáct let ho pak pronajal společnosti Alzheimer Centrum.

Zajímavostí je to, že Babiš nepřiznal vlastnictví žádného automobilu. Nicméně jeho společnosti mají stovky automobilů a jeden z nejbohatších Čechů má osobního řidiče i s autem.

Andrej Babiš - majetek

Věra Jourová

Členka vyjednávacího týmu ANO při povolebních jednáních. Ve svém majetkovém přiznání uvedla, že vlastní byt 2+kk na Praze 10 včetně vnitřního vybavení. Na tento byt splácí úvěr. Jourová ještě vlastní Renault Modus z roku 2005.

Majetek Věra Jourová  

Martin Stropnický

Herec a bývalý diplomat Martin Stropnický je dalším z vyjednavačů hnutí ANO. Nový člen Poslanecké sněmovny vlastní byt 3+1 v Holešovicích a byt 4+kk na Vinohradech. Dále jezdí ve Vovlu XC 90 z roku 2011 a v Subaru Forester z roku 2006. "Vzhledem k existenci manželské smlouvy, uzavřené při příležitosti sňatku s mojí ženou Veronikou Žilkovou, nevlastním žádný další majetek, který by případně plynul z manželského svazku," uvedl Stropnický v prohlášení o majetku.

Jeho manželka herečka Veronika Žilková vlastní dům v Suchdole, kde společně se Stropnickým a jejich dětmi žijí. Pro děti pak Žilková nechala postavit rodinný dům v Tuchoměřicích. Žilková má také byt v Roztokách u Prahy a po rodičích má chatu v Říčkách v Orlických horách.

Martin Stropnický - majetek

Jaroslav Faltýnek

Předsedou poslaneckého klubu hnutí ANO je Jaroslav Faltýnek, ten je zároveň i jedním z vyjednávačů. Z nemovitostí vlastní rodinný dům s pozemkem v Prostějově, chatu a pozemek ve Velkém Vrbně, polovinu vinného sklepa v obci Popice - Hustopeče. K tomu ještě po otci zdědil chatu ve Strážisku. Faltýnek jezdí BMW řady 3 z roku 2009 a Škodou Octavií.

Majetek Jaroslav Faltýnek

Majetek - Jaroslav Faltýnek

Martin Komárek

Jednou ze známých postav politického hnutí je i bývalý novinář Martin Komárek. Ten se přiznal ke splácení spotřebitelského úvěru u České spořitelny. Komárek pak vlastní rodinný dům s pozemkem a garáží na Praze 12, vlastní také Volkswagen Passat z roku 2007.

Martin Komárek - majetek

Martin Komárek - Majetek

Poslanci hnutí ANO se přiznali i k zůstatkům a dalším naspořeným penězům či akciím nebo dluhopisům. Z obavy ze zneužití ale vše uložili do advokátní úschovny a tyto údaje budou přístupné jen orgánům činným v trestním řízení.

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články