Kvalitní domácí spotřebiče šetří čas i peníze, nebojte se do nich investovat

27. 9. 2018 – 11:11 | nasepenize | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kvalitní domácí spotřebiče šetří čas i peníze, nebojte se do nich investovat
zdroj: tisková zpráva

Proč kupovat drahé věci, když jsou k dispozici ty levné? Jedno české moudro tvrdí „Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.“ Přesně to platí i u domácích spotřebičů, které denně používáme a chceme, aby nám dlouho vydržely. Pokud dobře vyberete, můžete navíc i ušetřit.

Domácí spotřebiče používáme dennodenně a s jejich výběrem není radno příliš spěchat. Kvalitní a vhodně vybraný domácí spotřebič vám může sloužit dlouhá léta, a navíc i spořit rodinné finance a čas.

Vybíráte do nové kuchyně lednici, myčku nebo vestavnou troubu? Zamyslete se, jak často chcete spotřebič používat, a poté se rozhodněte, zda má smysl šetřit. Nadšené kuchařky se asi nespokojí se sporákem, který po pár letech odejde, a budou muset kupovat nový nebo ztrácet čas s opraváři. Velká rodina zase ocení pořádnou lednici, kam se vejde dostatek jídla nebo velkou myčku, která bude bez poruchy sloužit řadu let.

U spotřebičů se nevyplatí myslet jen na první investici, která může být vyšší, ale také na provoz. Sledujte štítek s energetickou třídou, který vám napoví, jaký je příkon spotřebiče ve wattech, tedy jeho reálná spotřeba energie.

Nejúspornější spotřebiče mají nyní energetickou třídu A+++, o něco horší je pak A++. Dalším energetickým třídám, jako je A+ nebo A, se u velkých domácích spotřebičů raději vyhněte. Kolik ušetříte na jejich koupi, zaplatíte na jejich provozu, dokonce částku během let, kdy spotřebič slouží, několikrát přesáhnete. Zvláště u chladničky se vyplatí přemýšlet nad její spotřebou. Jedná se o největší žrout energie v domácnosti, protože běží 24 hodin denně.

Takže proč koupit kvalitní spotřebič?

·       Menší poruchovost

·       Úspornější energetická třída

·       Kvalitnější zpracování

·       Menší spotřeba vody (pračky, myčky)

Nejde ale jen o úsporu energie. Například u myčky nádobí nebo pračky je také zásadní spotřeba vody. Platí zde stejné pravidlo, jako u energie, tedy kolik ušetříte na pračce či myčce při její koupi, to zaplatí na spotřebě vody. Kvalitní pračky a myčky dokáží vyprat a umýt doslova s pár litry vody na cyklus. Stačí se tedy při koupi řídit i tímto parametrem. Ušetříte tak i desítky tisíc a peníze se vám vrátí za pár let.

Zdroje:
komerční sdělení / PR

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,370
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články