Online supermarket Rohlík.cz získal silného investora z Francie

4. 1. 2021 – 20:59 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Online supermarket Rohlík.cz získal silného investora z Francie
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Společnost Velká pecka, která provozuje online supermarket Rohlik.cz, získala silného investora. Do firmy vstupuje francouzská společnost Partech Partners SAS.

O transakci na svých stránkách informoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který ji posuzuje. Na rozhodnutí úřadu upozornily Hospodářské noviny.

Podle oznámení úřadu by francouzský investiční fond měl Velkou pecku kontrolovat společně s jejím dosavadním majitelem Tomášem Čuprem. "K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti online maloobchodního prodeje potravinářského a nepotravinářského zboží denní potřeby," uvedl úřad na internetových stránkách. Úřad transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, rozhodnutí by tak měl vydat do 20 dní.

Mluvčí on-line supermarketu Rohlík.cz Zdenka Svoboda vstup francouzské firmy zatím odmítla komentovat. "Informace uvedeme v pravý čas," řekla. Tomáš Čupr už v minulosti avizoval, že Velká pecka hledá investora.

E-shop Rohlik provozuje firma Velká pecka, ve které Čupr vlastní většinový podíl. Partnerem je investiční skupina Miton. V roce 2019 Rohlik.cz zvýšil meziročně obrat o 60 procent na více než čtyři miliardy korun. Obchodu také vzrostl oproti roku 2018 více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů.

Letošní rok bude pravděpodobně kvůli pandemii koronaviru ještě úspěšnější, zájem o on-line nákup potravin se významně zvýšil a Rohlik.cz na stoupající poptávku reagoval zvýšením svých kapacit. V Praze otevřel druhý sklad a v Brně se přestěhoval do větších prostor v nových halách v bývalém areálu Zetoru v Líšni.

Zdroje:

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články