Přehled: Kde v republice natankujete nejlevněji?

25. 9. 2018 – 18:39 | Ceny PHM | Martin Slapnička | Diskuze:

Přehled: Kde v republice natankujete nejlevněji?
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Ceny benzínu a nafty neustále rostou a to sohledem na ceny ropy, která roste, což trápí většinu českých řidičů. Přinášíme proto přehled, kde v jednotlivých krajích České republiky zaplatíte za litr pohonných hmot nejméně!

Mezi jednotlivými čerpacími stanicemi jsou rozdíly až tři koruny za litr pohonných hmot. Co se týče benzínu, v Česka můžete natankovat průměrně za 32 až 34 korun za litr. Nejlépe jsou na tom obyvatelé Moravskoslezského kraje, kde cena začíná už na 30,60 korunách. Nafta se pohybuje v průměru od 31 do 33 korun za litr.   

Jelikož jsou ve většině krajů České republiky rozdíly v cenách za litr v řádu korun, řidičům osobních aut se opravdu vyplatí hledat benzinku s nejnižšími cenami. Několikanásobně to platí u řidičů nákladních vozů, do nádrže kamionu se totiž vejde 700 až 1 500 litrů nafty, což při natankování plné nádrže už udělá v peněžence znatelný rozdíl.

Na zlevňování pohonných hmot to bohužel zatím nevypadá, což je zpráva, která majitele vozů rozhodně nepotěší. Chvíli to sice vypadalo, že ceny benzinu a nafty by mohly mírně klesnout, moc dlouho to však nevydrželo.

Kde tankovat nejlevněji Natural 95

Cena Natural 95 v krajích

Kde tankovat nejlevněji Naftu

Cena Nafty v krajích

Zdroje:
MED, CCS, čerpací stanice

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články