Půjčka bez registru není pro každého

4. 5. 2019 – 11:42 | Komerční sdělení | Inzerce

Půjčka bez registru není pro každého
zdroj: tisková zpráva

Asi tři miliony Čechů mají nějakou zkušenost se spotřebitelskou půjčkou. Skoro třetina těch, kteří splácejí nebo spláceli v minulosti půjčku, současně podle bankovních měřítek spadá do kategorie „rizikoví dlužníci“. 

Člověk nemusí být právě nezodpovědný povaleč, aby se stal pro bankovní půjčku rizikovým. Dostat se do negativních registrů není tak složité, o to složitější je však dostat se z nich ven. Půjčka bez registru přijde vhod těm, kteří sice formálně náleží do rizikové kategorie dlužníků, ale nemusejí přitom postrádat schopnost dostát svým závazkům.

Půjčka bez registru je snazší než se dostat z registru

Stačí se opozdit se splácením bankovní půjčky dva měsíce po sobě… Tak jednoduché je dostat se do registru. Být v registru znamená, že bankovní půjčka je téměř nedostupná. Tam, kde nepomůže banka, však nastupují nebankovní instituce a nebankovní půjčky, včetně půjčky bez registru.

Nestačí splatit svůj dluh, záznam v registru je umístěný ještě několik let po kompletním splacení půjčky. Vymazání z registru neprobíhá automaticky s vymazáním dluhu. Vždy je však podmínkou splatit své finanční závazky včetně úroků a penále tam, kde došlo k podnětu k zápisu do registru. Obnáší to ještě mnoho dalších, často nepříjemných formalit. Na rozdíl od toho půjčka bez registru formality minimalizuje.

Kde mi půjčí, když mám zápis v registru?

S negativním zápisem v registru vám nejspíš nepůjčí v bance. Zápisem v registru se člověk automaticky dostává mezi rizikové klienty, kteří neprojdou složitým schvalovacím řízením při žádosti o bankovní půjčku. Půjčí vám jinde, tam, kde je schvalovací proces zjednodušený a zrychlený. Půjčka bez registru, specifický produkt nebankovních společností, vám tak ušetří mnoho času i stresu.

Nebankovní půjčka bez registru má na klienta minimální požadavky. Přesto se prostřednictvím nejmodernějšího softwaru dokáže přesvědčit, že daný klient dokáže své závazky plnit. Primárním ukazatelem je tzv. bonita klienta, tedy schopnost řádně splácet. V duchu principu odpovědného úvěrování pak nebankovní instituce půjčí peníze i tzv. rizikovému klientovi, pokud je dostatečně bonitní. Taková nebankovní půjčka bez registru je dostupná například pod značkou Cool Credit, rychle a jednoduše.

Šance na půjčku bez registru je vysoká

Nebankovní půjčky bez registru počítají s tím, že klient nemusí mít zrovna pozitivní obraz v měřítku bankovních institucí. Jeho jistě složitou situaci mu ulehčují tím, že schvalovací proces zbytečně nezatěžují zbytečnými formalitami.

Dle nového zákona o spotřebitelském úvěru sice musí každý poskytovatel půjčky ověřovat bonitu klienta, ale není přesně definováno jak. Schvalovací proces je s ohledem na legislativní požadavky přísnější, ale není nutné ověřovat všechny registry. Půjčka bez registru Cool Credit je proto dostupnější než jiné. I v případě této půjčky však platí, že není určena k řešení exekuce či probíhajícího insolvenčního řízení. Registry exekucí a insolvencí se při žádosti ověřují.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články