Sen o pohodkovém zbohatnutí, aneb může se to stát i vám

17. 3. 2013 – 9:35 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sen o pohodkovém zbohatnutí, aneb může se to stát i vám
Sen o pohádkovém zbohatnutí se občas někomu naplní, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Sen o pohádkovém dědictví po vzdáleném příbuzném či nenápadné sousedce, o tom si nechal každý čas od času zdát. Ve světě se však i takové "zázraky" staly a lidem občas do klína spadl obrovský majetek, aniž by se o to sami přičinili.

Jednu takovou pohádku prožil na vlastní kůži moldavský student Sergej Sudej. Připravoval se na dráhu novináře a jeho poklidný studentský život narušil advokát jeho strýce. Ten mu oznámil, že se právě stal jedním z nejbohatších lidí v zemi, strýček mladému muži odkázal 950 milionů euro (23,8 miliardy korun). Sergej přitom svého strýce neviděl více než deset let.

Bratři bezdomovci s miliardovým kontem

Zsolt a Geza Peladi byli dva bratři, kteří žili v jeskyni na periferii Budapešti. Živili se sběrem odpadu na ulicích a skládkách, který pak prodávali ve sběrnách. Jejich život se změnil, když je navštívili pracovníci maďarské charity a oznámili jim, že v Německu zemřela jejich babička. Mimochodem, nikdy ji neviděli. Matka obou bratrů totiž pocházela z bohaté rodiny, ale brzo je opustila. Navíc zemřela dřív než její synové a ti nyní mohou těšit na 100 milionů euro (2,5 miliardy korun) z rodinného dědictví.

Servírka, které pracovitost pomohla k bohatství

Cara Woodová byla obyčejná 17letá servírka v jedné restauraci v americkém státě Ohio. Jedním z jejich pravidelných hostů byl také dvaaosmdesátiletý Bill Cruxton, který byl pravidelným hostem restaurace. Cara ho nejenom každý den obsluhovala, ale také mu pomáhala kolem domu a se zahradou. Když Bill v roce 1992 zemřel, odkázal své oblíbené servírce a přítelkyni, která se o něj starala půl milionu dolarů.

Pes, který zdědil miliony dolarů

Leone Helmsey byla excentrická majitelka sítě hotelů, jejíž majetek se pohyboval v řádech miliard dolarů. V závěti odkázala své teriérce Trouble (Potíže) dvanáct milionů dolarů. Naproti tomu dvě ze čtyř vnoučat nedostala od bohaté babičky nic a mohly tak fence jen tiše závidět.

Bezdomovec, který se tak bál, že se boháčem nestal

Dlouhá doba, kterou prožil bezdomovec Tomas Martinez z Bolívie na ulici, se odrazila na jeho psychice a tento 67letý muž se stal nedůvěřivým a paranoidním. Kvůli tomu utekl před dvěma policisty, kteří za ním přišli, aby mu sdělili, že od vzdáleného příbuzného zdědil přes šest milionů dolarů. Martineze už se nepodařilo nikdy najít, a peníze tak dostala jeho exmanželka.

Vtipálek, který odkázal bohatství ženě s rekordním počtem dětí

Charles Vance Millar byl americkým právníkem, který v roce 1926 vyhlásil ve své závěti soutěž, která vstoupila do dějin pod názvem Velký čapí závod (The Great Stork Derby). Šprýmařský právník slíbil ohromou sumu té ženě, která za deset let porodí nejvíce dětí. Výhru 125 tisíc dolarů, což v té době byla neuvěřitelná suma, získaly čtyři ženy, které každá za deset let porodily devět dětí. V roce 2002 o tom dokonce natočil v Kanadě celovečerní film.

František Buzek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články