Švýcarská finanční instituce nabízí Čechům odměnu za doporučení pracovníků

26. 2. 2017 – 9:18 | Práce | Martin Slapnička | Diskuze:

Švýcarská finanční instituce nabízí Čechům odměnu za doporučení pracovníků
Podle analýzy skupiny Swiss Life roste v České republice počet osob, které disponují volnými prostředky přes 5 milionů korun, avšak nemají adekvátní servis běžný u privátních bank. Foto:Swiss Life | zdroj: NašePeníze.cz

Rostoucí ekonomika přináší jeden neblahý dopad na všechny firmy a to, že je stále těžší získat kvalitní lidi. Švýcarská finanční instituce Swiss Life v ČR proto přistupuje k tomu, že nabízí všem odměnu 10.000Kč za doporučení spolupracovníka, pokud bude přijat. K tomu stačí pouze registrace na speciálním webu a vybrat si pozice, které chcete přes sociální sítě šířit.

Aby bylo dohledatelné kdo na základě jakého doporučení nastoupil, podmiňuje firma výplatu registrací na speciálním webu. Stejně tak je odměna podmíněna tím, že doporučený spolupracovník musí úspěšně složit licenční zkoušky, což je ovšem velmi snadno splnitelná podmínka.

Díky registraci však také samotný doporučitel může sledovat, kdo se uchází o jím šířenou pozici a jaký je stav.

K podobným krokům přistupuje v České republice stále více firem. Dnes již téměř každá firma s řádem stovek zaměstnanců se potýká s nedostatkem odborníků. Odměna je tak minimálně zaměstnancům nabízena prakticky všude.

Zaměstnanecká odměna se u firem obvykle pohybuje mezi 2.000 a 30.000 korunami. Záleží na odbornosti a nedostatkovosti u danné pozice.

Zdroje:
Swiss Life Select

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články