Švýcarská finanční instituce testuje v ČR unikátní IT řešení v oblasti prémiových služeb

25. 5. 2016 – 11:54 | Naše peníze | Martin Slapnička | Diskuze:

Švýcarská finanční instituce testuje v ČR unikátní IT řešení v oblasti prémiových služeb
Podle analýzy skupiny Swiss Life roste v České republice počet osob, které disponují volnými prostředky přes 5 milionů korun, avšak nemají adekvátní servis běžný u privátních bank. Foto:Swiss Life | zdroj: NašePeníze.cz

Biometrické podpisy se v České republice stávají realitou a pronikají již i do prémiového finančního poradenství. Švýcarská poradenská společnost Swiss Life Select jako první na trhu finančních služeb v ČR přichází s komplexním inovativním tabletovým řešením. Nová aplikace v tabletu nabízí nejen online přípravu analýzy klienta a biometrický podpis, ale i celou řadu profesionálních analytických nástrojů, kalkulaček, statistických dat, grafů z kapitálových trhů a dalších informací pro klienta i poradce.

Klient tak bude mít ihned na schůzce možnost získat online srovnání vývoje různých investičních nástrojů a další profesionální informace.

„Aby bylo portfolio finančních produktů správně nastaveno, je nutné se o klientovi dozvědět velké množství osobních údajů i jeho životní plány či investiční profil. Všechna tato data doposud poradci Swiss Life zapisovali do běžného CRM systému. S novou aplikací se informace do systému přepíšou automaticky, navíc k nim má klient okamžitě přístup online. Očekáváme, že celý proces se velmi zrychlí a místo administrativní činnosti budou mít poradci více času na komunikaci s klienty,“ vysvětluje Pavel Manhalter, výkonný ředitel Swiss Life Select.

Na podzim letošního roku uvede Swiss Life novinku do plného provozu. Do konce roku společnost plánuje, že klienti budou prostřednictvím tabletu uzavírat i smlouvy, které v rámci řešení poradce klientovi navrhne. Díky unikátnímu řešení tak bude na podpisy různých druhů finančních produktů od mnoha poskytovatelů stačit jediné zařízení.

Řešení pro Swiss Life Select vyvinula společnost AutoCont CZ. „Projekt výrazně zjednoduší život klientům a zároveň usnadní administrativu finančním poradcům. Klient je schopen informace a data, která poskytne finančnímu poradci, v aplikaci rychle a bezpečně elektronicky podepsat pomocí dynamického biometrického podpisu a má nad nimi plnou kontrolu. Aplikace má zabudovány i kontrolní mechanismy, které předchází běžným chybám, jako jsou překlepy nebo chyby v kontaktech,“ říká Jaroslav Biolek, předseda představenstva společnosti AutoCont CZ.

Video: Cesta po Swiss Life

Klip o společnosti, který zábavnou a informační formou ve třech minutách nabízí přehled o celé skupině Swiss Life. Představuje také produkty a služby na všech jejich trzích. Klip využívá stop-motion animace s více jak dvěma tisíci obrázky. Tato technika tak umožňuje netradičním způsobem zobrazit cestu společností Swiss Life.

Zdroje:
Redakce, Swiss Life Select

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,700 23,880
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články