Ukládáte soubory na plochu? „Tak jo, ale online!“ říká Datawall

23. 5. 2017 – 19:00 | Komerční sdělení | Inzerce

Ukládáte soubory na plochu? „Tak jo, ale online!“ říká Datawall
zdroj: tisková zpráva

Ukládání souborů na plochu je zvyk starší než sám Internet. Se službou Datawall se ale vrací do módy. Jediný rozdíl je, že svoji plochu máte „v Internetu“. A navíc ploch máte tolik, kolik potřebujete.

Tým, který stál za vývojem Úschovny v posledních letech, se rozhodl vytvořit službu, která posílání dat posune o další krok dál.

Vlastně to už nemůže být jednodušší. Otevřete www.datawall.com, žádná instalace, žádná registrace, jen přetáhnete soubory ze svého počítače a jsou tam. Přesně tam, kde jste je pustili, s náhledy a názvy jako na normální ploše. Datawall vám sama vybere pozadí, ale to si můžete snadno změnit. Vyberete si buď některou z umělecky laděných fotografií, anebo si nahrajete něco vlastního, například brand vaší firmy. Jak říkají autoři Datawall: „Udělejte to hezký.“ Protože na tom, jak vypadají data, která sdílíte, prostě záleží.

Na svou plochu můžete snadno přizvat kohokoliv. Zašlete mu email přímo z Datawall, nebo zkopírujete link a ten pošlete třeba přes Skype, anebo sdílíte klasicky přes Facebook. Sami si přitom určujete, zda má pozvaný právo jen prohlížet a stahovat, anebo může na vaši zeď i nahrávat, měnit ji a třeba i komentovat její obsah.

To všechno se děje doslova ihned. Váš kolega soubor vidí ještě předtím, než se celý nahraje. A může ho i začít hned stahovat.  Takže vaše „internetová plocha“ je opravdu online.

Každá služba má svoje limity. Datawall nijak nebrzdí rychlost a maximální velikost nahraných dat je taková, že se jí běžný uživatel ani nepřiblíží. Sami autoři ale přiznávají, že limity budou postupně zavádět. Ruku v ruce s tím by měl jít další vývoj služby a možnost připlatit si za výhody spojené s registrovaným účtem. Zde autoři projektu vidí prostor pro firmy, grafická studia či fotografy, kteří často posílají velké množství dat. Pro běžné potřeby ovšem Datawall zůstane zdarma.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články