Víte, v jakých případech vám pomůže cestovní pojištění?

29. 4. 2019 – 13:46 | Komerční sdělení | Inzerce

Víte, v jakých případech vám pomůže cestovní pojištění?
zdroj: tisková zpráva

Určitě jste si už někdy sjednávali cestovní pojištění předtím, než jste vyrazili na cesty. Ale víte vůbec, na co všechno se vztahuje a jak ho můžete naplno využít? 

Zdraví je primární

I za pouhé ošetření v zahraničí můžete zaplatit vysoké částky. Nejen proto je tu pojištění, které vás chrání. Lépe řečeno, pokryje veškeré léčebné výdaje v případě nemoci či úrazu u nás i v zahraničí. S pojištěním souvisí také repatriace, tedy zajištění převozu nemocného, v extrémním případě zesnulého, zpět do Česka.

Při nečekaných okolnostech

Nikdy neodhadnete, co vás na cestě může potkat. Cestovní pojištění se proto často vztahuje i na škody způsobené druhé osobě. Ztráta zavazadel může být také nepříjemnou situací, u které si člověk mnohdy neví rady. Výhody pojištění s tím spojené tak také oceníte.

Zajistěte i své vozidlo

Pokud vyrážíte vozem po své ose, je dobré myslet i na možné nepříjemnosti spojené s cestováním autem. Adekvátní cestovní pojištění zahrnuje důležité asistenční služby, které ocení každý řidič. Mnohdy sem spadá nejen pojištění proti nehodě, ale i při poruše vašeho vozidla. Konkrétně máte zajištěnou technickou asistenci, opravu auta na místě, odtahovou službu v případě poruchy či nehody, ale i zajištění náhradní dopravy.

Pojištění v Česku?

Ano, cestovní pojištění je možné si sjednat i v případě, že plánujete tuzemskou dovolenou. Myslíte si, že je to zbytečné, když máte svou péči v ČR zdarma? Tak to určitě ne. Můžete si tím zajistit bezpečné připojištění. Protože kromě základní péče zde najdete i rozšířené služby včetně úrazů, pojištění osobních věcí nebo výše zmíněných asistenčních služeb.

Zapomněli jste si ho zřídit?

Na pojištění jste si vzpomněli až v den odjezdu a nestíháte se už nikam vydat? To vůbec nevadí. Sjednejte si jej jednoduše online ještě v den odjezdu, třeba na letišti.

Tak co, už víte, kdy a jak se vám může hodit? Nemáchejte rukou, když na tohle téma dojde. Myslete na něj pokaždé, a to i při cestě po Česku, protože nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články